A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

    В Україні втричі зросла кількість злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми

Дата: 18.10.2018 14:55
Кількість переглядів: 400

   

          

 

 

 

 

 

     В Україні втричі зросла кількість злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми

    За дев'ять місяців 2017 року поліція виявила 263 злочини, пов'язані з торгівлею людьми. Про це інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

    Як зазначається, цей показник майже втричі більший, ніж за весь 2016 рік. Під час досудового розслідування встановлено 281 потерпілу особу від торгівлі людьми. Серед них – 156 жінок, 106 чоловіків, 9 неповнолітніх та 10 малолітніх дітей.

   За даними статистики, все більшого поширення набувають форми торгівлі людьми, не пов'язані з сексуальною експлуатацією, зокрема – трудова експлуатація (сільськогосподарські роботи, будівництво, примусове жебракування). У Нацполіції заявили, що жертвами від неї найчастіше стають чоловіки працездатного віку або особи з явними ознаками інвалідності, без постійного місця проживання та інші малозабезпечені категорії громадян.

Правоохоронці також закликали громадян не вдаватися до необдуманих дій та не приймати сумнівні пропозиції щодо працевлаштування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Джамала стала Послом доброї волі ООН у боротьбі з торгівлею людьми. Вона бере участь в інформаційній кампанії, присвяченій боротьбі з сучасними формами рабства і знялася у відеоролику, присвяченому цій проблемі. Кліп з'явився в ефірі українських телеканалів 18 жовтня - в Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

Згідно з оцінками Міжнародної організації праці, число жертв примусової праці сьогодні становить майже 21 млн осіб.

Якщо Ваші права на вільне пересування обмежують, негайно звертайтеся за допомогою.

ЗА КОРДОНОМ. Якщо Ви потрапили у скрутну ситуацію за кордоном, можете звернутися до:

  • Посольств/консульських установ України за кордоном;
  • Державних, міжнародних та громадських організацій, що надають допомогу мігрантам, які опинилися у скрутному становищі, і зокрема постраждалим від торгівлі людьми;
  • Місцевих правоохоронних органів;
  • Організацій української діаспори;
  • Інших організації та установ (наприклад, релігійних).

Якщо Вас позбавили документів, консульська установа має докласти зусиль для встановлення Вашої особи та якнайшвидшого повернення до України. Наявність у Вас копії закордонного паспорта значно пришвидшить цей процес.

В УКРАЇНІ.  В Україні надається державна підтримка особам, які постраждали від торгівлі людьми, зокрема соціальна, медична, правова, освітня та матеріальна. Із заявою про необхідність такої допомоги слід звертатись до найближчої місцевої державної адміністрації за місцем проживання. Контакти в регіонах України можна знайти на веб-сторінці Міністерства соціальної політики України http://www.msp.gov.ua

Крім того, особи, постраждалі від торгівлі людьми, можуть отримати допомогу через мережу громадських організацій, які працюють по всій Україні. Зателефонувавши на Національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, можна отримати контактну інформацію обласних громадських організацій.

Корисні телефони:

  • Департамент боротьби з торгівлею людьми Національної поліції України: (063) 195 00 58; (098) 481 03 45; (050) 023 46 78
  • Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0-800-505-501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів в Україні); 527  (безкоштовно з номерів Київстар, МТС, Vodafone та lifecell )
  • Гаряча лінія МЗС України для громадян України, які опинилися в надзвичайних ситуаціях за кордоном: (044) 238 16 57
  • Якщо Ви постраждали від торгівлі людьми за кордоном або в межах України, зателефонуйте за телефоном Департаменту боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми  МВС України:  (044) 374 37 79 (пн – сб. з 09:00  до 18:00)
  • В екстрених випадках та стосовно розшуку осіб, зниклих за кордоном, можна звертатися на гарячу лінію Укрбюро Інтерполу: (044) 254 98 36 (цілодобово)

Кожному, хто потрапив у рабство, можна допомогти та покарати кривдників, але для цього потрібно повідомити відповідні служби.

Не будьте байдужими, якщо Вам відомий факт торгівлі людьми не мовчіть про це!

 

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь