A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Не підпалюйте траву і сухостій

Дата: 19.03.2024 13:55
Кількість переглядів: 210

       

Фото без описуФото без опису

     З початком весни жителі громад активно почали прибирати свої присадибні ділянки, угіддя, сквери, парки та інші території. Але дане прибирання відбувається з порушенням норм чинного законодавства України та шкоди не тільки для здоров’я людей, а й всього живого. У результаті пожежі вогнем знищуєть не лише суху траву, а й жуки, плазуни, яйця майбутніх птахів, маленькі зайченята, їжаки та інші представники живої природи, що мали прихисток у траві.

    У повітря разом з димом потрапили шкідливі речовини від яких в першу чергу страждають люди старшого віку, діти та вагітні. Виділення вуглекислого газу та оксиду азоту може викликати бронхоспазми, алергію, кашель та задуху.

        Нагадуємо, що за спалювання сухої трави та листя передбачений штраф .

     У період воєнного стану паління трави може кваліфікуватися як диверсія. Це передбачено частиною 2 статті 113 Кримінального Кодексу України (Вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров’ю, на зруйнування або пошкодження об’єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення вчинені в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту).  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь